Kahwin Lagi…!

Meja pengantin dengan rombongannya…

Table setting yang saya buat dengan alatan yang terhad.. (ni bukan hotel)

Pelamin yang simple,tapi eye catching. Saya banyak nak kritik gubahan bunganya..tak lawa!

Fresh flowers down from the hill…Reka sendiri…

Anis pegang baby, Farehah, dan Atiyyah…

*************************************************************************************

Assalamualaikum semua pembaca yang dirahmati Allah, semoga kalian berada dalam lindungan kasih sayangNya..

Semalam, penat betul…mengerah segala kudrat dan tenaga untuk persiapan majlis kenduri kahwin sepupu sebelah mak saya, Cikgu Izyani kat Taman Indera, Titi Gantung. Bertemu jodoh dengan `orang minyak’. Maksud saya, kerja bahagian cari gali minyak, rasanyalah…

Mulanya, mak ngah mintak saya masak dadih untuk rombongan mempelai dari Mersing. Tetapi di saat akhir, tak jadi sebab baby 5 bulan tu, muntah-muntah pulak hingga jadi demam pulak.. Sebab risaukan anak, saya pun tak berapa larat (sebab berjaga malam jaga anak sakit), maka tertangguhlah nak masak dadih yang digemari ramai itu…

Tapi sebagai tidak menghampakn pengantin dan keluarga, saya ganti dessert dengan resipi `Puding Raja’. Resipi ni belajar dari Cikgu Zaharah yang dah bertukar ke KL. Table setting pengantin pun, saya buat dengan bantuan mak-mak saudara. Anak-anak saya, Ijah dan Anis yang tolong jaga (thank you aa…,nanti i belanja you all).

Saya sertakan gambar-gambar sepanjang persiapan majlis tersebut. Enjoy it!

1 Comment (+add yours?)

  1. islam
    Jun 05, 2011 @ 03:04:35

    best la baca blog nii.kandungan mantap.teruskan.

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

my typing speed

share this blog

Bookmark and Share

Bilangan Pengunjung

  • 38,605 orang

Kalendar 2010

November 2009
M T W T F S S
« Oct   Dec »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  
%d bloggers like this: