Profail

Biodata

  • Asal dari Bostonville, Perak
  • Lahir pada 29 Julai di Hospital Changkat Melintang, Bota
  • Berkahwin dan dikurniakan 4 orang puteri :

Alyaa Izzah (6)

Atiyyah Mustabshirah (4)

Aishah Asfa Arridha (2)

Ameera Hasna (7 bln+)

Zawji Habibi (yang berdiri, bukan yang duduk tu..hehehhe)

Pendidikan

  • Sek Keb Bota Kanan
  • Sek Keb Pasir Panjang Ulu, Kg Gajah
  • Sek Men Agama Persekutuan, Labu, Negeri Sembilan : 1991-1995
  • Matrikulasi Perakaunan, Universiti Kolej Terengganu, Mengabang Telipot : 1996
  • Bacelor Pendidikan Sains Rumah Tangga (Perdagangan), Universiti Putra Malaysia : 2003

Profesion

  1. Guru Penolong di SMKA Sultan Azlan Shah, Seri Iskandar
  2. Pengurus 2, Pusat Jagaan At Tarbiah, SMKA Sultan Azlan Shah

Jawatan Sekolah 2010

Unit Pentadbiran dan Pengurusan Sekolah

  1. Pengurus 2 Kelas 1 Ibnu Sina
  2. Bendahari Kelab Kebajikan Kakitangan (3K)
  3. Setiausaha Pengurusan Bilik Guru

Pengurusan Kurikulum

  1. Ketua Panitia Kemahiran Hidup Bersepadu
  2. AJK Makmal dan Bengkel (KHB)
  3. AJK Pusat Sumber Sekolah (Bengkel KHB)

Pengurusan Hal Ehwal Murid

  1. AJK Kantin Sekolah

Pengurusan Ko-Kurikulum

  1. Guru Penasihat Kelab Remaja Sekolah (Unit Beruniform)
  2. Guru Penasihat Kelab Kemahiran Hidup Bersepadu
  3. Guru Penasihat Rumah Hamzah bin abdul Muttalib (Kuning)

10 Comments (+add yours?)

  1. ummuabbas
    Jan 01, 2010 @ 21:27:25

    Assalamua’alaikum,

    Moga Cikgu Adilah sentiasa bahagia dan tenang di sisi Allah dan keluarga tercinta.

    Mengenai plugins widget iluv Islam,

    1. copy kod mana-mana design yang digemari.
    2. kemudian paste di bahagian;
    2.1. Mula-mula masuk Dashboard wordpress.
    2.2. Kemudian Appearance.
    2.3. Kemudian Widget.
    2.4. Text- paste dalam ruangan Text dan save.

    Insya Allah, menjadi.

    Jika mahu lampirkan dalam entry, paste dalam entry yang ditaip di bahagian HTML dan bukannya Visual.

    Jika ada sebarang masalah, boleh tanya lagi.

    Membantu setakat termampu.

    Sekian, wassalam.

    Reply

  2. tolibat anti
    Feb 14, 2010 @ 00:33:33

    knape cikgu x tulis ajar ert 3k/3s..
    bangga ana..
    rumah kuning juara..

    Reply

  3. nur5
    Feb 27, 2010 @ 03:08:29

    assalamualaikum…..
    comel nyer ank cikgu…..
    terima kasih diatas sgala tunjuk aja ckgu…
    doakan ktorg…

    Reply

  4. intan munirah
    Mar 16, 2010 @ 04:39:02

    salam..cikgu Adilah..cikgu sihat? kenal saya lagi x..hehe
    harap cikgu sentiasa diberi kesihatan yang brpanjangan dan sntiasa mndpat keredhaan Allah..insya Allah…cikgu ajar bi lagi ke..?? mcam zaman saya muda-muda dlu..pggil teacher adilah..huhu..syukran saya ucapkn atas pengajaran yg ckgu berikn hingga sya dpat mlnjutkn pljatan hgga ke hari ini..alhamdulillah..i pray 4 you to be a succesful teacher..aminn..^_^

    Reply

    • cikguadilah
      Mar 25, 2010 @ 01:31:47

      wa’alaikumussalaam.. mestilah saya ingat kat kamu…🙂 saya dah tak ajar english lagi, sekarang jd cikgu PJK. Hmmm.. teringat masa zaman sekolah dulu. Olahragawati sekolah dulu2 ni tau..ha, jgn tak caya..hehe.. ok, selamat berjaya juga buat intan. terima kasih kerana singgah di blog cikgu. dtg2lah lagi…🙂

      Reply

  5. shuhaimi
    Apr 17, 2010 @ 14:48:52

    salam, cikgu saya shuhaimi pembekal keperluan spt t-shirt dan cenderamata. Saya sgt tertarik cadangan cikgu utk mengadakan karnival hari guru tu. Saya juga telah menyiapkan cenderamata sempena hari guru. Cikgu boleh layari http://www.dapat.net/tfmdesign utk melihat produknya. Jika ada keperluan cikgu boleh hubungi saya ditalian 017-5069897 shuhaimi. Tifamie Marketing

    Reply

    • cikguadilah
      Apr 19, 2010 @ 01:44:05

      waalaikumussalaam…hm, terima kasih banyak singgah di sini. Sy percaya, mesti ada yg berminat dgn design2 sykt anda. terima kasih kerana anda jg telah menjadi pihak yg memainkan peranan besar utk meraikan kami, warga pendidik.🙂

      Reply

  6. ain!
    Apr 23, 2010 @ 11:12:32

    assalammualaikumwarahmatullah hi wabarakatuh……
    akhirnya dapat gak den singgah kat blog nih..
    huhuhu….
    soris ler..busy ah kat spital.lgpun susah nak ngadap komp selalu..🙂

    Reply

    • cikguadilah
      Apr 23, 2010 @ 23:57:22

      wa’alaikumussalaam…bukan paksaan utk singgah tapi thanks a lot sudi jg menjengah ke sini. ain kena try projek blok bunga cikdil buat tu…nanti nak kawen, mesti tambah berseri bilik pengantin.. 🙂

      Reply

  7. Muhd Esham Abdullah
    Aug 05, 2011 @ 01:13:21

    ASLM

    Harap sangat kalau cikgu boleh hantar soalan matematik percubaan 2010 negeri sembilan kepada saya
    Pautan yang ada tak berfungsi

    Wasalam

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

my typing speed

share this blog

Bookmark and Share

Bilangan Pengunjung

  • 38,605 orang

Kalendar 2010

December 2016
M T W T F S S
« Sep    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  
%d bloggers like this: